Odgoj i učenje

Socijalizacija i važnost socijalizacije
Socijalizacija je navikavanje ili prilagođavanje okolini. U prirodnom okruženju biti prilagodljiv znači distancirati se od bilo čega neobičnog, a zatim se oprezno nastaviti približavati.
Cijeli članak

Pravilna socijalizacija – što je to?
Kada nabavite štene, svi, baš svi – od uzgajivača, skloništa i veterinara do prijatelja, susjeda i trenera savjetuju vam da psa morate pravilno socijalizirati. Ali malo tko vam zna objasniti što to točno znači i kako pravilno postupiti.
Cijeli članak

Na što paziti prilikom odabira tečaja?
Dobar instruktor uvijek će za vas naći vremena, pokušati odgovoriti što preciznije na sva vaša pitanja te vam pomoći oko manjih ili većih problema vezanih za odgoj vašeg psa.
Cijeli članak

Kako psi uče?
Način na koji psi uče vrlo je sličan načinu na koji uče sva osjetilna bića (uključujući i nas, ljude): na temelju iskustva, putem pokušaja i pogrešaka te povezivanjem odnosa radnji i posljedica.
Cijeli članak

Teorija učenja
“Teorija učenja” je disciplina psihologije koja pokušava objasniti načine pomoću kojih neki organizam uči.
Cijeli članak

Kliker-trening
“Kliker trening” je popularizirani naziv za način rada sa životinjama prema principima operantnog uslovljavanja. Danas se sve više koristi u obuci ne samo pasa, već svih životinja.
Cijeli članak

Kažnjavanje
Razlozi zbog kojih ljudi fizički kažnjavaju svoje pse su kojekakvi, no najčešće je to iz neznanja, frustracije i želje da promijene ponašanje koje im smeta ili im se ne sviđa.
Cijeli članak

Kakvu opremu odabrati?
Oprema koja se koristi u svakodnevnim šetnjama ili u obuci pasa, osobni je izbor svakog vlasnika, no prije odabira opreme važno je znati kako ona utječe na psa, njegovo ponašanje i naravno, na zdravlje.
Cijeli članak

Comments are closed.